Chris Weidman (links) en Kelvin Gastelum
Chris Weidman (links) en Kelvin Gastelum - © ANP

Weidman stopt negatieve reeks tijdens UFC Fight Night New York

23 juli 2017
Chris Weidman weet weer wat winnen is. Het middengewicht versloeg zaterdagnacht Kelvin Gastelum voor eigen publiek tijdens UFC Fight Night New York.

Voor de voormalige kampioen in het middengewicht was het de eerste zege na drie nederlagen op rij. Weidman verloor sinds zijn laatste overwinning in mei 2015 van Luke Rockhold, Yoel Romero en de Nederlander Gegard Mousasi.

Take-downs
De 33-jarige Weidman maakte tegen Gastelum duidelijk dat hij nog niet afgeschreven moet worden. De huidige nummer vijf van de gewichtsklasse was gevaarlijk met een aantal take-downs in de eerste twee rondes, waarna hij het karwei afmaakte in de derde ronde.

The All-American haalde zijn opponent opnieuw neer en draaide de duimschroeven aan met een wurggreep. Dit keer wist Gastelum niet te ontkomen en moest hij zich gewonnen geven met 1.15 minuten op de klok.

Long Island
Voor Weidman had zijn veertiende zege in zeventien gevechten niet op een betere plaats kunnen komen. De Amerikaan is zelf afkomstig van Long Island en vocht zodoende een thuiswedstrijd.

“I’m back baby, ik ben de kampioen en iedereen weet het”, verklaarde hij na afloop. “Ik weet dat Long Island nooit aan me heeft getwijfeld, jullie hebben me altijd gesteund.” (FOX Sports)

Gerelateerd