WTA Gstaad: Emotionele Bertens pakt titel

WTA Gstaad: Emotionele Bertens slaat dubbelslag

23 juli 2017
Kiki Bertens heeft in Gstaad de vierde WTA-titel uit haar carrière veroverd. Ze versloeg in de finale de Estse Anett Kontaveit met 6-4, 3-6, 6-1.

Voor Bertens, die eerder dit jaar ook al de beste was in Neurenberg, was de eindzege in Zwitserland een fraaie revanche voor de verloren finale van vorig jaar. De Wateringse ging vorig seizoen in de eindstrijd onderuit tegen Viktorija Golubic.

Sterk
Bertens begon sterk aan de partij tegen Kontaveit. De nummer twee van de plaatsingslijst kwam vlot op 3-0, nadat ze haar tegenstandster twee keer wist te breken. Ze leverde de voorsprong net zo snel weer in, maar haalde de set alsnog binnen met een beslissende break op 3-3.

Bertens raakte in de tweede set even het spoor bijster. Kontaveit liep uit naar een 1-4 voorsprong en gaf de geruststellende marge niet meer uit handen.

Peptalks
De beste speelster van Nederland herpakte zich echter in de derde set, al waren er wel een paar peptalks van Raemon Sluiter voor nodig. Na een emotioneel onderonsje met haar coach op 2-1 had ze de smaak weer te pakken en brak ze op love haar tegenstandster.

Kontaveit kwam de klap niet meer te boven, waarna Bertens doorstoomde naar de vierde titel uit haar loopbaan. Ze won eerder in Marokko (2012) en Neurenberg (2016, 2017). 

Dubbeltitel ook naar Bertens
​Bertens ging in Gstaad ook met de dubbeltitel aan de haal. Samen met haar Zweedse partner Johanna Larsson klopte ze de Zwitserse Viktorija Golubic en Nina Stojanovic uit Servië: 7-6, 4-6, 10-7. (FOX Sports)

Gerelateerd