Sarina Wiegman
Sarina Wiegman - © Pro Shots

Oranje gaat vol voor de winst tegen België

23 juli 2017
Na een voortvarende start van het EK in eigen land hebben de Nederlandse voetbalsters maandagavond in Tilburg aan een gelijkspel tegen België voldoende voor een plaats in de kwartfinale.

"Maar je moet een wedstrijd niet ingaan om gelijk te spelen", waarschuwt bondscoach Sarina Wiegman. "We zijn niet aan het rekenen en gaan ook deze wedstrijd in om te winnen."

Lieke Martens
Onduidelijk is nog of Oranje in de derde en laatste groepswedstrijd kan beschikken over Lieke Martens. De linksbuiten van Oranje, die onlangs een lucratief contract ondertekende bij FC Barcelona, heeft nog steeds last van haar rechterenkel.

Martens kreeg daar donderdag een flinke schop op in de wedstrijd tegen Denemarken. Ze trainde zondag nog individueel. De zieke Desiree van Lunteren verscheen helemaal niet op het veld.

Wiegman wilde zondag op een persconferentie niet zeggen of ze weer een beroep doet op Mandy van den Berg. Ze wisselde haar aanvoerster in de eerste duels met Noorwegen (1-0) en Denemarken (1-0). "Ik ga mijn opstelling niet geven", zei de bondscoach. "Maar we zijn bezig met ons plan en daar horen ook keuzes bij."

Stugge tegenstander
België is voor het eerst actief op een Europese eindronde. De formatie verraste donderdag met een zege op Noorwegen (2-0).

"Het is een stugge tegenstander met een gevaarlijke aanval", analyseerde Wiegman die met haar ploeg mogelijk zelfs na een nederlaag nog de kwartfinales kan bereiken. In dat geval is Oranje afhankelijk van het resultaat bij Noorwegen - Denemarken. (FOX Sports/ANP)