Ajax
Ajax - © FOXSports.NL

Ajax met jeugdige selectie naar Nice, Dijks thuisgelaten

24 juli 2017
Ajax reist dinsdag naar Frankrijk af met een jonge selectie. Nice is woensdag de tegenstander in de derde voorronde van de Champions League.

Mitchell Dijks en Daley Sinkgraven zijn niet opgenomen in de selectie van Marcel Keizer. Ook Mateo Cassierra en Vaclav Cerny ontbreken in de 19-koppige selectie.

Dijks is wel speelgerechtigd, maar concurrent Damil Dankerlui krijgt 'op sportieve gronden' de voorkeur voor de linksbackpositie.

André Onana kan woensdagavond het doel verdedigen in de uitwedstrijd tegen Olympique Nice. De keeper miste een groot deel van de voorbereiding omdat hij actief was met Kameroen op de Confederations Cup. Hij ontbrak vorige week ook nog tijdens de laatste oefenwedstrijd tegen Olympique Lyon.

Ajax reist dinsdag met drie doelmannen naar het zuiden van Frankrijk. Benjamin van Leer, de tweede doelman, kreeg vorige week weer last van een bilblessure. Daarom heeft trainer Marcel Keizer ook Stan van Bladeren in zijn selectie opgenomen.

De selectie:
Andre Onana, Benjamin van Leer, Stan van Bladeren, Joël Veltman, Matthijs de Ligt, Davinson Sanchez, Nick Viergever, Deyovaisio Zeefuik, Donny van de Beek, Hakim Ziyech, Carel Eiting, Lasse Schöne, Frenkie de Jong, David Neres, Klaas Jan Huntelaar, Amin Younes, Kasper Dolberg, Justin Kluivert en Damil Dankerlui.

Woensdagavond om 20.45 uur neemt de ploeg van Marcel Keizer het in de derde voorronde van de UEFA Champions League op tegen OGC Nice. (FOX Sports)