Twee jaar na het echec tegen Mexico (1-3), staat Jamaica opnieuw in de finale van de Gold Cup. Een zege op de Verenigde Staten zou historisch succes betekenen.

Nog nooit wonnen The Reggae Boyz het prestigieuze toernooi van de Caribische eilanden en Noord- en Midden-Amerika, en dus kon de finaleplaats van de vorige editie op zichzelf al als een stunt worden gezien. 

Een goal van ex-PSV'er Andrés Guardado bleek in 2015 de opmaat voor een teleurstellende eindstrijd voor Jamaica. De enige Jamaicaanse goal, een klein kwartier voor tijd van Darren Mattocks, was uiteindelijk niets meer dan een eretreffer.

Wraak was er, zondagnacht. Toen versloeg Jamaica Mexico, dat daardoor een achtste Gold Cup-titel op de buik kon schrijven. De Verenigde Staten, het land met de meeste Gold Cups achter de naam na Mexico, kan bij winst op Jamaica naderen tot één titel. De finale bereikte de VS ten koste van Costa Rica, met dank aan oud AZ-spits Jozy Altidore.

Jamaica zal er echter alles aan doen daar een stokje voor te steken en voor het eerst in de geschiedenis de Gold Cup in de wacht te slepen. Het zou niet alleen de domper van twee jaar geleden, maar ook die van een maand geleden tegen Curaçao op de Carribean Cup, volledig doen vergeten. (FOX Sports)

​De finale van de Gold Cup is in de nacht van dinsdag op woensdag LIVE te zien op FOX Sports 1 en 2.