Melvin Manhoef (l) en Remy Bonjasky (r)
Melvin Manhoef (l) en Remy Bonjasky (r) - © ANP

Rentree Bonjasky bij afscheid Manhoef

25 juli 2017
Kickbokser Remy Bonjasky maakt op zondag 29 oktober zijn comeback in de ring. De drievoudig winnaar van de K-1 World Grand Prix neemt het bij de World Fighting League (WFL) in Almere op tegen Melvin Manhoef.

 

Voor Bonjasky betekent het zijn rentree, voor Manhoef zijn afscheidsduel.

Meervoudig wereldkampioen Bonjaksy liep al enige tijd rond met plannen voor een comeback, maar de 41-jarige 'Flying Gentleman' wachtte nog op de juiste aanbieding. Met het geplande afscheid van Manhoef, die voorzitter is van de World Fighting League en van wie hij eerder drie keer wist te winnen, is dat moment er gekomen.

"Melvin is een sterke vechter, tegen zo'n tegenstander wil ik altijd wel vechten'', zegt Bonjasky die sinds 2014 geen wedstrijden meer gevochten heeft. "Ik wil het publiek iets moois laten zien De afgelopen jaren zijn ze niet echt verwend geweest.''

Manhoef verloor afgelopen april van Rafael Carvalho. "Dat heeft me aan het denken gezet'', zegt hij. "Toen heb ik besloten om afscheid te nemen van het kickboksen. Ik ben de sport heel dankbaar, die heeft me gemaakt tot wie ik ben. Daarom heb ik besloten een laatste wedstrijd te vechten tegen Remy. Ik wil de oude tijd van K-1, van de Final 16, terughalen.''

Manhoef herinnerde zich dat hij bij de laatste ontmoeting bij de Finale 16 onterecht had verloren van Bonjasky. "Hij heeft mij de kans ontnomen om de Final 8 te halen. Ik wil tegen hem strijden afscheid nemen. Mijn afscheid is niet tegen een of andere pannenkoek.'' (ANP)