Fatih Terim
Fatih Terim - © Pro Shots

Turkse bondscoach Terim ontslagen na vechtpartij

26 juli 2017
Fatih Terim is niet langer de bondscoach van Turkije. Dat heeft de Turkse voetbalbond TFF besloten naar aanleiding van een incident in een restaurant.

De 63-jarige Terim zou twee weken geleden betrokken zijn geweest bij een vechtpartij in een eetgelegenheid aan de Turkse westkust. Media berichtten eerder dat de coach samen met zijn schoonzonen vijf mannen zou hebben gemolesteerd. Op videobeelden is te zien hoe Terim slaags raakte met een restauranteigenaar.

"In goed overleg hebben we besloten uit elkaar te gaan", meldt de Turkse voetbalbond TFF woensdag. "Zaken buiten het voetbal hebben ervoor gezorgd dat Terim en de leiding van de bond imagoschade hebben opgelopen. De twee partijen zijn het erover eens dat het het beste is dat de wegen scheiden", aldus de TFF in een verklaring.

Terim was sinds 2013 bondscoach van Turkije nadat hij eerder tussen 1993 en 1996 en van 2005 tot 2009 de leiding had over het Turkse nationale team. Met Turkije bereikte hij in 2016 ten koste van Nederland het EK in Frankrijk. Turkije kwam op dat EK niet verder dan de groepsfase. (FOX Sports/ANP)

Werder Bremen lang zonder Moisander

26 juli 2017
Werder Bremen lang zonder Moisander
Werder Bremen kan maanden geen beroep doen op Niklas Moisander. De oud-verdediger van Ajax en AZ kampt met een hamstringblessure en wordt voor...