Een kookworkshop, dj’s, Sean Paul. Fans kunnen zich in aanloop naar Real Madrid - Barcelona in Miami drie dagen lang(!) onderdompelen in de 'El Clásico Experience'.

Voor alle duidelijkheid, het gaat hier om een oefenwedstrijd. Weliswaar met bakken prestige die op het spel staat, zoals altijd als de Spaanse aartsrivalen clashen, maar weinig sportieve belangen. Het weerhield de organisatie van de International Champions Cup er niet van een enorm evenement op poten te zetten.

Dik vijftig uur van tevoren wordt de aftrap verricht met een MMA-versie van El Clásico. Daarna kunnen VIP’s alvast losgaan op de party van Luis Figo, waar superster Sean Paul optreedt. Even later is de rest van de belangstellenden aan de beurt op de 'El Clásico Launch Party', met niemand minder dan rapper Lil' Wayne die voor het vermaak zorgt. En dat is alleen nog maar het donderdag-programma.

De internationale superster Sean Paul | ANP

Vrijdag kan men onder meer een kookworkshop volgen, losgaan op ‘muziekicoon’ Questlove of voor een luttele 20 dollar - het goedkoopste kaartje - de trainingen van beide ploegen bijwonen. Ook in de rust van de wedstrijd zelf - de aftrap is zaterdagnacht om 2.00 uur - hoeft niemand zich te vervelen; Marc Anthony verzorgt de halftime-show.

Om het allemaal gezellig te houden worden bezoekers erop gewezen dat onder meer 'wapens van iedere soort', drugs, vechten en wandelwagens verboden zijn. Amerika op zijn best. (FOX Sports)

El Clásico tussen Real Madrid en Barcelona zie je in de nacht van zaterdag op zondag om 2.00 uur LIVE op FOX Sports 2