Robin Haase
Robin Haase - © ANP

ATP Gstaad: Knappe zege Haase op Goffin

28 juli 2017
Robin Haase heeft vrijdag de halve finale bereikt van het ATP-toernooi in Gstaad. De dertigjarige Nederlander versloeg op overtuigende wijze de Belg David Goffin in twee sets: 7-5, 6-1.

Haase die de goede vorm te pakken heeft op het Zwitserse gravel, opende sterk met een snelle break. De in Gstaad als eerste geplaatste Belg en nummer 13 van de wereld herstelde echter direct met een rebreak. Een sterke returngame van Haase (op 6-5) zorgde voor de setwinst van Nederlands beste tennisser.

Daarmee was het verzet van de 26-jarige Goffin gebroken en ging Haase nog beter spelen. De Hagenaar won in drie onderlinge duels nog nooit van Goffin maar bracht daar met een overtuigende tweede set verandering in.

"Ik ging gedurende de wedstrijd steeds beter spelen", zei Haase na afloop van de wedstrijd in de Roy Emerson Arena. De zichtbaar tevreden Haase staat voor de derde keer in de halve finale in de Zwitserse stad. In 2014 en 2016 was dat ook het geval. "Gstaad ligt mij inderdaad erg goed. Hopelijk zien mijn tegenstanders dat ook, dan begin ik straks met een mentale voorsprong."

Haase treft in de halve finale de winnaar van het duel tussen de Duitse qualifier Yannick Hanfmann en de als achtste geplaatste Portugees João Sousa. (ANP)