Samenvatting Ajax - Hull City

Ajax achter gesloten deuren niet voorbij Hull City

28 juli 2017
De reserves van Ajax hebben vrijdagmiddag op De Toekomst met 3-3 gelijkgespeeld tegen Hull City. Na een 3-1 voorsprong kwamen de Engelsen nog op gelijke hoogte.

De Amsterdammers traden aan met de spelers die afgelopen woensdag niet (vanaf het startsignaal) in actie kwamen tegen OGC Nice. De reserves kwamen snel op achterstand toen oud-AZ'er Markus Henriksen al na vijf minuten het net vond: 0-1.

De gelijkmaker van Ajax liet niet lang op zich wachten. Cerny bracht de bal bij Frenkie de Jong. Zijn schot werd van richting veranderd en viel binnen: 1-1. De jonge middenvelder maakte woensdag in Nice indruk met zijn goede invalbeurt. Diezelfde De Jong stuurde vervolgens Dijks diep, die de bal voorgaf op Huntelaar. 'The Hunter' werkte de 2-1 tegen de touwen, wat ook de ruststand zou zijn. 

Zeven minuten na rust kwam Ajax op 3-1 en opnieuw was Frenkie de Jong daarbij betrokken. Het grootste talent van de Jupiler League van afgelopen seizoen verzorgde de assist bij het doelpunt van Vaclav Cerny.

In het laatste kwartier van de wedstrijd kwamen de Engelsen, die afgelopen seizoen degradeerden uit de Premier League, terug tot 3-2 door een doelpunt van Daniel Batty. In de slotfase sleepte The Tigers nog een gelijkspel uit het vuur via James Weir. Hij bepaalde de eindstand op 3-3. (FOX Sports)