Aaron Judge en Clint Frazier vieren feest na de overwinning op de Rays
Aaron Judge en Clint Frazier vieren feest na de overwinning op de Rays - © ANP

Yankees pakken leiding in divisie terug

29 juli 2017
New York Yankees heeft na een maand weer de leiding genomen in de American League East. De Yanks wonnen met 6-1 van Tampa Bay Rays, terwijl Boston Red Sox met 2-4 onderuit ging tegen Kansas City Royals.

De grote man bij New York was Masahiro Tanaka. De Japanse werper had liefst veertien strikeouts in acht innings. Tanaka - die een wisselvallig seizoen draait - pakte daarmee zijn achtste persoonlijke overwinning van het jaar.

Offensief waren het de jonkies die het voor de Bronx Bombers deden: rookies Aaron Judge en Clint Frazier sloegen een homerun en Didi Gregorius was belangrijk met een binnengeslagen punt. Voor Judge was het zijn 33ste dinger van het seizoen. Daarmee heeft hij samen met Giancarlo Stanton van Miami Marlins de leiding in de MLB.

Royals in vorm
Voor Kansas City zijn het goede tijden: de ploeg won voor de negende keer op rij. Een homerun met twee man op de honken van Mike Moustakas en een solo-homerun van Salvador Perez waren genoeg om de Red Sox - waar Xander Bogaerts in vier slagbeurten geen honkslag sloeg - te kraken.

De Sox staan nu tweede in de AL East, met 56 overwinningen en 48 nederlagen. De Yankees hebben een minimale voorsprong met een record van 55-46.

Ook in de AL Central is het spannend. Door de ​streak​ van Kansas City is het een nek-aan-nek-race met Cleveland Indians, dat tegen Chicago White Sox voor de achtste keer op rij won. (FOX Sports)