Samenvatting Real Madrid - FC Barcelona

Doelpuntenfestijn in 'vriendschappelijke' El Clásico

30 juli 2017
Barcelona heeft de eerste editie van El Clásico gewonnen dit jaar. Barça won de ‘vriendschappelijke’ editie met 2-3 tijdens de International Champions Cup in Miami.

De Catalanen schoten uit de startblokken. Lionel Messi opende na drie minuten al de score met een beetje hulp van de voet van Raphael Varane. Slechts vier minuten later verdubbelde Ivan Rakitic de score.

Na een klein kwartier spelen moest Barcelona-sluitpost Jasper Cillessen, die de hele wedstrijd speelde, voor het eerst vissen. Een schot van Mateo Kovacic was niet te houden voor de doelman. Nog voor rust kwam Real Madrid op gelijke hoogte, Marco Asensio was het eindpunt van een goede counter.

Kort na rust zette Gerard Pique de eindstand op het scorebord. De boomlange verdediger tikte een vrije trap van Neymar binnen. Cillessen hield zijn team daarna op de been met enkele goede reddingen.

Bij Real Madrid ontbrak sterspeler Cristiano Ronaldo. Hij hoefde niet mee op de oefencampagne in de Verenigde Staten en mocht vakantie vieren.

Coach Ernesto Valverde van Barcelona stelde de veelbesproken Neymar gewoon op. De Braziliaanse aanvaller zou voor het astronomische bedrag van 222 miljoen euro de overstap maken naar de Franse club Paris Saint-Germain, maar Valverde hield geen rekening met mogelijke transferperikelen. "Ik doe niet mee aan speculeren, voor mij is Neymar een speler van Barcelona en ik reken op hem.''

Trainer Zinedine Zidane van Real, de regerend Spaans kampioen en winnaar van de Champions League, had vrede met de nederlaag. "Het zegt me niet zo veel, ook al doet verliezen altijd pijn. We zijn echter in voorbereiding op de wedstrijden waar het er echt om gaat.''

De eerste klassieker op Spaanse bodem is overigens al over een kleine twee weken, als Real Madrid en FC Barcelona elkaar treffen in de Spaanse Super Cup. (FOX Sports)