Mitchell Dijks
Mitchell Dijks - © Pro Shots

Dijks terug in selectie van Ajax

1 augustus 2017
Mitchell Dijks keert woensdagavond terug in de selectie van Ajax. Trainer Marcel Keizer heeft de linksback opgenomen in zijn selectie voor het thuisduel met OGC Nice in de derde voorronde van de Champions League.

Dijks mocht in de voorbereiding van het seizoen nog vertrekken bij Ajax. Trainer Keizer heeft de verdediger weer aan zijn selectie toegevoegd omdat directeur spelerszaken Marc Overmars nog geen opvolger heeft gevonden voor de vertrokken Kenny Tete en Jairo Riedewald. Daarbij is Daley Sinkgraven nog altijd geblesseerd. "Mitchell is fit en eventueel klaar voor een invalbeurt'', zei Keizer.

De opvolger van Peter Bosz wilde dinsdag zijn opstelling voor de return met Nice nog niet prijsgeven. Waarschijnlijk start hij met dezelfde formatie als vorige week in het zuiden van Frankrijk. Al viel David Neres goed in voor Justin Kluivert. "Hij was goed aan de bal'', zei Keizer over de Braziliaan. "Maar verdedigend moeten er ook dingen gedaan worden. Daar sleutelen we aan. Dat is soms lastig omdat hij niet zoals Justin onze taal spreekt.''

Het eerste duel tussen Ajax en Nice eindigde vorige week in 1-1.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Onana; Veltman, Sánchez, De Ligt en Viergever; Van de Beek, Schöne, Ziyech; Kluivert, Dolberg en Younes. (ANP)