Wesley Sneijder
Wesley Sneijder - © Pro Shots

Wesley Sneijder loopt risico voor cruciaal duel Oranje

3 augustus 2017
Wesley Sneijder wil bij zijn volgende club een meerjarig contract ondertekenen, met het idee dat dat zijn laatste kunstje wordt.

De 33-jarige middenvelder is bereid lang te wachten om de juiste keuze te maken en neemt daarbij het risico dat hij niet wordt geselecteerd voor de zeer belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk.

Nice
Zijn nieuwe club moet, in Sneijders ogen, een voltreffer zijn.

Dat zou OGN Nice, de Franse club die woensdagavond Ajax uitschakelde in de voorronde van de Champions League, kunnen worden, maar Sneijder staat open voor clubs over heel de wereld. Als hij er maar voor meerdere jaren terecht kan.

Amerika
Zijn plan om ergens voor een paar maanden te tekenen en vervolgens in maart aan de slag te gaan in Amerika blijkt moeilijk haalbaar.

Veel clubs willen Sneijder niet kortstondig vast te leggen, om hem vervolgens halverwege naar een ander land te zien vertrekken.

Aan de andere kant is het voor de transfervrije middenvelder geen optie om tot maart 2018 alleen maar voor zichzelf te trainen.

Oranje
Vandaar dat Sneijder zijn blik heeft verbreed. Hij wil een weloverwogen keuze maken, ook als dat betekent dat de 131-voudig international tot 31 augustus moet wachten op de door hem zo gewenste club.

Op uitgerekend die datum, een dag voor het sluiten van de transfermarkt, speelt Oranje de zeer belangrijke interland in en tegen Frankrijk. Nederland moet die wedstrijd winnen, wil de ploeg van bondscoach Dick Advocaat nog kans maken op directe plaatsing voor het WK in Rusland.

Sneijder moet er serieus rekening mee houden dat hij voor die cruciale ontmoeting niet wordt geselecteerd. Voetballers die geen club hebben en niet spelen zullen door Advocaat hoogstwaarschijnlijk niet worden opgeroepen. Ook al heet je Wesley Sneijder en ben je recordinternational. (FOX Sports)

Gerelateerd