Neymar heeft de 222 miljoen euro, die nodig was om zichzelf vrij te kopen bij FC Barcelona, betaald aan de Catalaanse club.

"Op donderdag hebben de juridische vertegenwoordigers van Neymar jr. persoonlijk de kantoren van de club bezocht en de betaling van 222 miljoen euro in naam van de speler, met betrekking tot de unilaterale beëindiging van het contract dat beide partijen verenigde, gedaan", aldus een statement van de blaugranas.

"Als het nodig is, zal de club details van bovenstaande transactie doorgeven aan de UEFA, zodat zij de disciplinaire verantwoordelijkheden, die uit deze zaak voortvloeien, kunnen bepalen."

Spaanse bond
Eerder op de dag vond een bijzondere wending in de transfersoap rond Neymar plaats. De Spaanse voetbalbond weigerde de recordsom van 222 miljoen euro te accepteren.

Bondsvoorzitter Javier Tebas bevestigde in Marca dat Paris Saint-Germain bij de UEFA zal worden aangeven wegens 'het breken van de Financial Fair Play-regels'.

Tebas: "We willen weten hoe Qatar (dat land zit achter de sponsoring van PSG, red.) de transfersom voor Neymar verantwoordt. Een staat kan geen club financieren."

"Er moet een onderliggende argumentatie zijn. We gaan desnoods de kwestie onder de aandacht brengen van de Europese Commissie", aldus Tebas.

PSG wil alles in het werk stellen om de nieuwe aankoop voor vrijdag speelgerechtigd te krijgen. Paris Saint-Germain opent zaterdag de competitie met een thuisduel met Amiens.

Qatar
De Financial Fair Play-regels schrijven voor dat PSG de vertrekclausule niet zelf kan betalen. Om de reglementen te omzeilen, bedacht Qatar Investment Authority, dat eigenaar is van de Franse club, een ingewikkelde constructie.

Neymar wordt ambassadeur van het WK 2022 in Qatar voor 300 miljoen euro. De Braziliaan zou dan zelf voor 222 miljoen euro zijn contract afkopen. Maar volgens La Liga kan er met deze constructie 'geen sprake zijn van Financial Fair Play'.

De Franse voetbalbond (LFP) deed daarna een oproep de overgang van Neymar alsnog toe staan.

"De LFP is verrast en begrijpt de weigering van de betaling niet", zegt de bond in een statement. "De LFP vraagt La Liga zich aan de FIFA-regels en zijn verantwoordelijkheden te houden. De bond steunt PSG en wenst dat Neymar kan uitkomen uit in de Ligue 1." (FOX Sports)

De LFP is verrast en begrijpt niet de weigering van La Liga om de betaling van de vrijlatingsklausule van de speler Neymar te accepteren. De LFP vraagt ​​de Liga zich te houden aan de FIFA-regels en zijn verantwoordelijkheden. De LFP ondersteunt Parijs Saint-Germain en wenst dat Neymar lid wordt van het Ligue 1 kampioenschap. De juridische dienstverlening van de LFP staat ter ondersteuning en ter beschikking van Parijs Saint-Germain, zodat het Neymar-contract zo spoedig mogelijk wordt goedgekeurd.

Gerelateerd

Stand

Team G P D
1 Granada CF 2 6 3
2 Real Betis 2 6 3
3 Villarreal 2 4 1
4 Celta de Vigo 2 4 1
5 Getafe 2 4 1
6 Valencia CF 2 3 1
7 Osasuna 2 3 1
8 Cádiz 2 3 0
9 Real Sociedad 2 2 0
10 Real Madrid 1 1 0
11 Eibar 2 1 -1
12 Alavés 3 1 -2
13 Huesca 2 1 -2
14 Real Valladolid 2 1 -2
15 Atlético de Madrid 0 0 0
16 Barcelona 0 0 0
17 Elche 0 0 0
18 Sevilla 0 0 0
19 Levante 1 0 -2
20 Athletic Club 1 0 -2