Zaterdag staat Borussia Dortmund en Bayern München de eerste serieuze test van het seizoen te wachten: de strijd om de Duitse Supercup.

Deze wedstrijd komt als geroepen voor de bekerwinnaar en de landskampioen, die allebei wel een succesje kunnen gebruiken. De voorbereiding van beide Duitse ploegen was ongelukkig, om niet te zeggen belabberd.

Peter Bosz kende een valse start bij Dortmund. De eerste wedstrijd in de voorbereiding werd met 3-2 verloren van Duitse vierdeklasser (!) Rot-Weiss Essen. Dortmund rechtte de rug en won vervolgens in Azië wel van Urawa Red Diamonds (3-2) en AC Milan (3-1). 

Dortmund leek het lek boven water te hebben, maar het daaropvolgende duel met Tweede Bundesliga-club VfL Bochum eindigde onbeslist (2-2). Ook van Espanyol en Atalanta Bergamo kon Dortmund niet winnen. Tegen beide ploegen ging de ploeg van Bosz met 1-0 onderuit. 

Bayern München deed het nóg slechter dan de bekerwinnaar. De club die het niet gewend is om te verliezen, ging in de voorbereiding in maar liefst vijf van de zeven duels onderuit.

De landskampioen opende met een ruime zege op het kleine Erlangen Bruck (1-9), maar ging er daarna hard af tegen AC Milan (0-4), Internazionale (0-2), Liverpool (0-3) en Napoli (0-2). Tussendoor werd de eer enigszins hersteld met een overwinning op Chelsea (2-3). 

Bosz
Tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel liet Bosz doorschemeren dat zijn ploeg nog niet op volle oorlogssterkte is.

"Het is altijd moeilijk om te zeggen hoe ver je bent in dit stadium van het seizoen, maar het is duidelijk dat we nog niet op honderd procent zitten", aldus Bosz. "Dat geldt ook voor onze speelstijl. Toch denk ik dat we zaterdag een stap in de goede richting gaan zetten. We willen winnen, maar moeten ook genieten van deze wedstrijd."

Bosz weet ook dat de tegenstander de laatste weken slecht presteerde. "Het is moeilijk te zeggen hoe Bayern zaterdag voor de dag komt gezien hun vorm van de laatste tijd", zei Bosz. "Maar er is altijd sprake van druk bij ons. En ik haat verliezen. Dat is in het begin van het seizoen niet minder dan in de laatste fase."

Robben
Arjen Robben is er in het duel om de Supercup nog niet bij. De Nederlander is blessurevrij, maar zit nog niet bij de selectie van trainer Carlo Ancelotti. Ook voor James Rodríguez, Manuel Neuer, David Alaba en Thiago komt de ontmoeting met Dortmund nog te vroeg. (FOX Sports)

Borussia Dortmund - Bayern München is zaterdag 5 augustus om 20.30 uur LIVE te zien op FOX Sports 2

Gerelateerd