Rick van Drongelen
Rick van Drongelen - © Pro Shots

Van Drongelen tekent voor vijf jaar bij Hamburger SV

3 augustus 2017
Rick van Drongelen is de nieuwste aanwinst van Hamburger SV. De 18-jarige verdediger maakt de overstap van Sparta, en tekent voor vijf jaar.

HSV zou volgens VI een bedrag tussen de drie en vier miljoen euro overmaken naar Het Kasteel. Sparta speelde vorige week dinsdag in Oostenrijk in een oefenwedstrijd tegen HSV met 1-1 gelijk. Daar maakte Van Drongelen het enige doelpunt voor de ploeg van Alex Pastoor, die gemengde gevoelens heeft bij de transfer.

"Natuurlijk is dit sportief een aderlating voor de club, maar we zijn ook trots. Het is een groot compliment voor de club in zijn geheel dat er weer een speler uit de eigen jeugd zo’n grote stap maakt in zijn carrière. Het toont aan dat de keuze van Sparta om te blijven investeren in de jeugdopleiding uiteindelijk zijn vruchten afwerpt", aldus de trainer van Sparta op de clubwebsite. 

Van Drongelen, die in Hamburg met rugnummer 4 gaat spelen, debuteerde in het seizoen 2015/2016 in de Jupiler League. Afgelopen seizoen maakte de verdediger indruk als vaste waarde in de Eredivisie, hij kwam 31 keer in actie voor de Rotterdammers. (FOX Sports)

Gerelateerd

Stand