Justin Kluivert (links) tegen Nice
Justin Kluivert (links) tegen Nice - © Pro Shots

Loting EL: Ajax naar Noorwegen, Utrecht treft Zenit

4 augustus 2017
Ajax neemt het in de play-offs van de Europa League op tegen Rosenborg NK. FC Utrecht moet af zien te rekenen met Zenit Sint-Petersburg om zich te plaatsen voor de groepsfase.

De Amsterdammers moeten over twee wedstrijden winnen van landskampioen van Noorwegen om niet net als PSV Europees voetbal mis te lopen.

Woensdagavond kwam Ajax in eigen huis niet verder dan 2-2 tegen OGC Nice waardoor de club deelname aan de Champions League kan vergeten. Rosenborg werd in diezelfde ronde uitgeschakeld door Celtic.

Zwaar
FC Utrecht plaatste zich donderdagavond in een spektakelstuk tegen Lech Poznan voor de play-offs en neemt het op tegen Zenit Sint-Petersburg.

Daarmee treffen de Domstedelingen een zware tegenstander, waar de kans al erg groot op was. Ook de andere mogelijke tegenstanders waren geen gemakkelijke opgave geweest voor Utrecht: Partizan Belgrado, Olympique Marseille, PAOK Saloniki, Legia Warschau en Viktoria Plzen.

Ajax begint met een thuiswedstrijd op donderdag 17 augustus en FC Utrecht reist eerst af naar Rusland. Aanvankelijk speelde Utrecht ook eerst thuis, maar dat werd door de UEFA omgedraaid.

De veiligheidsregels staan niet toe dat twee wedstrijden op zo'n korte afstand tegelijkertijd gespeeld worden. De returns staan een week later op het programma, op donderdag 24 augustus. (FOX Sports)

Bayern zonder Robben tegen Dortmund

4 augustus 2017
Bayern zonder Robben tegen Dortmund
Arjen Robben mist zaterdag het duel van Bayern München met Borussia Dortmund om de Duitse Supercup. Trainer Carlo Ancelotti heeft de aanvoerder...