Christiaan Varenhorst
Christiaan Varenhorst - © Pro Shots

Varenhorst en Van Garderen naar halve finale WK

5 augustus 2017
Christiaan Varenhorst en Maarten van Garderen hebben zaterdag de halve finales bereikt op het WK beachvolleybal in Wenen.

De Nederlanders waren in drie sets te sterk voor de als negende geplaatste Spanjaarden Pablo Herrera en Adrián Gavira: 20-22, 21-19, 16-14.

Braziliaanse rendez-vous
De Brazilianen Evandro en André Loyola zijn zondagochtend de tegenstanders in de halve finale. Varenhorst, 2.11 meter lang en de beste blokkeerder op het WK, en Van Garderen verloren in de groepsfase nipt van het als vierde geplaatste koppel.

Van Garderen, in de zaal actief in de Italiaanse competitie, vormt pas sinds een paar maanden een koppel met Varenhorst, die twee jaar geleden samen met Reinder Nummerdor nog de finale op het WK beachvolleybal in Den Haag haalde.

Het nieuwe duo, met een wildcard op het toernooi toegelaten, is inmiddels de sensatie in Wenen nadat het eerder ook al verantwoordelijk was voor de uitschakeling van de als eerste geplaatste Brazilianen Álvaro Filho en Saymon Barbosa.

Mislukte challenge
De Spanjaarden pakten de eerste set nadat Varenhorst en Van Garderen een setpunt hadden laten liggen. In het tweede bedrijf hadden de Nederlanders constant een voorsprong en werd het tweede setpunt benut.

In de derde set waren het lang de Spanjaarden die voor stonden. Pas bij 12-12, na een mislukte challenge van de Spanjaarden die meenden dat Varenhorst bij een blok het net had geraakt, stond het gelijk. Daarna werd de eerste kans op plaatsing, bij 14-13, nog gemist maar lukte het bij 15-14 alsnog. (ANP)