De inmiddels gestopte Pieter Vink (links) als videoref
De inmiddels gestopte Pieter Vink (links) als videoref - © Pro Shots

Weer videorefs in KNVB Beker

5 augustus 2017
In het toernooi om de KNVB Beker wordt ook komend seizoen bij een aantal wedstrijden gebruik gemaakt van de video-assistent.

Dat maakte de KNVB zaterdagmiddag bekend. Zij heeft groen licht gekregen van de International Football Association Board (IFAB), de spelregelcommissie van de FIFA, voor een nieuwe test.

"Afgelopen seizoen is tijdens het bekertoernooi al volop getest met de assistent op afstand. Dit tot volle tevredenheid van scheidsrechters en de KNVB", aldus de bond in een verklaring.

Uitvoeriger in buitenland
In de MLS in de Verenigde Staten, de Serie A, Bundesliga en Portugese Primeira Liga zal de video-assistent bij iedere wedstrijd aanwezig zijn. In de Zuid-Koreaanse K-League is dit nu al het geval. In Polen en België zal de VAR bij een geselecteerd aantal competitiewedstrijden worden ingezet.

"Als KNVB hebben wij er bewust voor gekozen om dit seizoen nog intensief te testen in ons bekertoernooi", sprak operationeel directeur van de KNVB Gijs de Jong. "Iedereen wil dat het voetbal nog eerlijker wordt en videoarbitrage zorgt hiervoor. Dit is opnieuw een mooie stap."

"Wat er de komende seizoenen nog staat te gebeuren op dit gebied, is nog even afwachten", sloot De Jong af. "Dit hangt af van onze bevindingen, de bevindingen van de IFAB, maar ook van financiering." (FOX Sports)

Feyenoord met Berghuis tegen Vitesse

5 augustus 2017
Feyenoord met Berghuis tegen Vitesse
Steven Berghuis begint om 18.00 uur met Feyenoord aan de strijd met Vitesse om de Johan Cruijff Schaal. De aanvaller krijgt op de rechterflank...