Alexander Kristoff
Alexander Kristoff - © Pro Shots

Kristoff wint EK, Moreno Hofland derde

6 augustus 2017
Alexander Kristoff heeft zondag in het Deense Herning op de Europese kampioenschappen de wegrace bij de mannen gewonnen.

Na 241 kilometer eindigde de koers in een massasprint. Kristoff versloeg de Italiaan Elia Viviani met een banddikte verschil. De Nederlander Moreno Hofland werd derde. Kristoff werd de opvolger van Peter Sagan, die vorig jaar de eerste editie van de EK-wegrace voor profs won.

In de slotfase deed Edvald Boasson Hagen, al dan niet gewild, goed werk voor zijn landgenoot Kristoff door aan te vallen. De Belg Jens Keukeleire en de Rus Nikolay Trusov slopen mee en in de achtervolging hoefde Kristoff niets te doen dan hopen dat alles weer bij elkaar zou komen.

Boasson Hagen probeerde het kort voor de laatste kilometer nog alleen, maar op het lange rechte eind was hij kansloos tegen het aanstormende peloton. Daarin had Viviani de meeste steun en was er ook nog een forse valpartij. Kristoff drukte uiteindelijk zijn wiel net als eerste over de streep. (ANP)

Alberto Contador kondigt afscheid aan

7 augustus 2017
Alberto Contador kondigt afscheid aan
Alberto Contador heeft maandag via Instagram zijn afscheid als wielrenner aangekondigd. De Vuelta wordt de laatste ronde van de 34-jarige Spanjaard....