Luis Suárez
Luis Suárez - © Pro Shots

Barça wint emotioneel duel van Chapecoense

7 augustus 2017
Barcelona heeft maandagavond een oefenduel met het Braziliaanse Chapecoense gewonnen. In het eigen Camp Nou wonnen de Spanjaarden met 5-0.

Barcelona had de tegenstander uitgenodigd om te spelen om de zogenoemde Trofeu Joan Gamper ter nagedachtenis aan de vliegramp van vorig jaar, waarbij vrijwel de gehele selectie van de Zuid-Amerikaanse club om het leven kwam.

Jasper Cillessen speelde de tweede helft bij Barcelona. De oud-doelman van Ajax verving in het doel de eerste keus, Marc-André ter Stegen. De doelpunten kwamen op naam van Gerard Deulofeu, Sergio Busguets, Lionel Messi, Luis Suárez en Denkis Suárez.

De emoties liepen soms hoog op bij het duel, waar de drie spelers die de ramp overleefden de aftrap mochten verrichten. Eén van hen, verdediger Alan Ruschel, speelde vervolgens ook mee in de wedstrijd.

Het vliegtuig met de selectie van Chapecoense stortte neer in de buurt van de Colombiaanse stad Medellin. Daar zou de finale van de Copa Sudamericana tegen Atlético National worden gespeeld. Slechts zes van de 77 passagiers overleefden de ramp. (ANP)