Nick Kyrgios
Nick Kyrgios - © ANP

ATP Montreal: Geplaagde Kyrgios wint weer eens

8 augustus 2017
De Australische tennisser Nick Kyrgios heeft de tweede ronde bereikt van het toernooi in Montreal. In Canada versloeg de door blessures geplaagde speler in de strijd om de Rogers Cup de Serviër Viktor Troicki gemakkelijk met 6-1, 6-2.

De afgelopen toernooien was het door blessures telkens in zijn eerste partij klaar voor de temperamentvolle speler. De als zestiende geplaatste Kyrgios trok in Montreal de wedstrijd tegen Troicki in 51 minuten naar zich toe. Wel voelde hij tijdens de partij zijn heup. "Ik voel het de hele tijd. Het is niet iets dat zomaar over zal gaan'', aldus de 22-jarige Australiër.

Op Queen's en Wimbledon speelde zijn heup hem ook al parten, vorige week in Washington had hij last van zijn schouder.

De nummer twaalf van de plaatsingslijst Roberto Bautista Agut uit Spanje had het alleen zwaar in de eerste set tegen de Amerikaanse qualifier Tim Smyczek. In de tiebreak werd het 7-4 voor de Spanjaard die vervolgens de tweede set met 6-1 naar zich toetrok.

Voor de nummers dertien en veertien was de eerste ronde meteen het eindstation. De Fransman Lucas Pouille verloor met 7-6, 7-6 van Jared Donaldson uit de VS. Het Amerikaanse boomlange servicekanon John Isner was niet opgewassen tegen de Argentijn Juan Martin del Potro, 7-5, 7-5. (FOX Sports/ANP)