Rafael Márquez
Rafael Márquez - © Pro Shots

Márquez bestraft wegens banden met Mexicaans drugskartel

9 augustus 2017
Voormalig Barcelona-speler Rafael Márquez (38) wordt door het Amerikaanse ministerie van financiën bestraft wegens vermeende banden met een Mexicaans drugskartel.

Volgens dat departement zou hij een stroman zijn van een verdachte drugsbaas. De tegoeden van Márquez in de VS worden bevroren, Amerikanen mogen geen zaken met hem doen en hij mag niet naar de VS reizen.

Het Openbaar Ministerie in Mexico is een onderzoek naar hem begonnen. "Ik zal proberen alles op te helderen en weer de Rafa Márquez te zijn die jullie kennen.''

Volgens documenten die zijn vrijgegeven, zou hij via zijn voetbalschool Escuela de Futbol Rafael Márquez en via sportscholen zakelijke relaties onderhouden met de beruchte drugsbaas Raúl Flores Hernández.

"Ik wijs categorisch elke verbinding met deze drugsbende en met zijn daden af'', zei Márquez. "Dit is het zwaarste duel van mijn leven, maar ik ga dat winnen."

Márquez is Mexicaans international, speelde 131 interlands en deed mee aan vier WK's. In Europa speelde hij voor Barcelona, AS Monaco en Hellas Verona. In de VS kwam hij uit voor Red Bull New York.

Hij is afkomstig uit de provincie Michoacan, een Mexicaanse streek die wordt geteisterd door bendeoorlogen en drugssmokkel.

Márquez zou volgens het Treasury Department financiële banden hebben met Raul Flores Hernández, een verdachte die in verband wordt gebracht met het beruchte Sinaloa-kartel. (ANP)

SC Cambuur haalt doelman Cummins

9 augustus 2017
SC Cambuur haalt doelman Cummins
SC Cambuur heeft zich versterkt met Erik Cummins. De doelman komt transfervrij over van Go Ahead Eagles en tekent in Leeuwarden voor één seizoen.