ATP Montreal: Nadal op koers voor nummer 1-positie

ATP Montreal: Sterke start Nadal in Canada

10 augustus 2017
Rafael Nadal heeft de eerste hindernis op weg naar de koppositie van de wereldranglijst eenvoudig genomen.

De Spanjaard bereikte de achtste finales van het toernooi in Montreal met een zege op Borna Coric. Hij gunde de Kroaat slechts drie games 6-1, 6-2.

Nadal, vrijgeloot voor de eerste ronde, mag zich weer nummer één van de wereld noemen als hij de halve eindstrijd in Montreal bereikt. "Ik speelde wel goed", reageerde Nadal. "Dit was geen makkelijke wedstrijd voor me. Vorig jaar in Cincinnati verloor ik nog van hem."

Koppositie
De Spanjaard kan de wereldranglijst voor het eerst in drie jaar weer gaan aanvoeren. Andy Murray, de huidige nummer één, staat voorlopig nog aan de kant met een heupblessure. De Schot heeft zich ook afgemeld voor het toernooi in Cincinnati van eind augustus.

Nadal stond 141 weken op de eerste positie van het mondiale klassement. Hij eindigde het vorige jaar als negende, na veel blessureleed. 

Nadal stuit in de achtste finales op Denis Sjapalov. De achttienjarige Canadees verraste de Argentijn Juan Martin del Portro: 6-3, 7-6 (4).

Federer
Ook Roger Federer bereikte moeiteloos de laatste zestien. De Zwitser gaf tennisles aan de Canadees Peter Polansky: 6-2, 6-1. Na 53 minuten zat de ongelijke strijd er al op. (FOX Sports/ANP)