Ousmane Dembélé lijkt aan te sturen op een vertrek bij Borussia Dortmund. De 20-jarige Fransman ontbrak donderdag zonder toestemming op de training en is daarvoor geschorst door de club.

"Hij kwam niet opdagen. We weten niet waar hij is. We konden hem vandaag niet bereiken en hopen dat er niets ergs gebeurd is", aldus trainer Peter Bosz eerder op donderdag.

Vanwege zijn afwezigheid is de aanvaller geschorst tot en met het DFB-Pokal-duel met 1. FC Rielasingen-Arlen van aanstaande zaterdag.

Borussia erkent inmiddels dat FC Barcelona een officieel bod heeft uitgebracht op Dembélé. Volgens de Duitsers is de aanbieding niet afdoende en derhalve afgeslagen. BVB zou liefst 150 miljoen euro verlangen voor het supertalent.

Tienvoudige
Een jaar geleden nam BVB de dribbelaar voor een tiende van dat bedrag, 15 miljoen euro, over van Stade Rennes. In no time groeide Dembélé uit tot een van de smaakmakers van de Duitse topclub.

In 49 wedstrijden - in alle competities - was hij afgelopen seizoen tienmaal trefzeker, terwijl hij liefst negentien keer goed was voor een assist. 

Supercup
In de Duitse Supercup bereidde Dembélé zaterdag nog de 2-1 voor van Pierre-Emerick Aubameyang. Dortmund ging uiteindelijk na strafschoppen ten onder tegen Bayern München. (FOX Sports)

Gerelateerd

Stand