Karl-Heinz Rummenigge
Karl-Heinz Rummenigge - © Pro Shots

Rummenigge zwaait af bij ECA

10 augustus 2017
Karl-Heinz Rummenigge stelt zich niet herkiesbaar als voorzitter van de ECA, de belangenvereniging van Europese topclubs.

De 61-jarige Duitser, bestuursvoorzitter van Bayern München, bekleedde die functie sinds de oprichting van de ECA in 2008. Na een kleine tien jaar, en na drie keer te zijn herkozen, vindt Rummenigge het tijd voor iemand anders.

Voormalig topvoetballer Rummenigge noemde zijn periode in een statement van de ECA 'intens en succesvol'. De bestuurder kreeg de voorbije jaren ook veel kritiek, vooral op het feit dat het verschil tussen de topclubs en de andere clubs in Europa steeds groter wordt.

"De Europese topclubs voelen grote solidariteit met de middelgrote en kleinere clubs, terwijl deze kleinere clubs weer begrip hebben voor de wensen en behoeften van de grote Europese clubs. Ik ben bijzonder trots op dat feit'', aldus Rummenigge in de verklaring.

FIFA-voorzitter Gianni Infantino vindt het jammer dat Rummenigge vertrekt. "Het was een genoegen met hem samen te werken'', zei hij. De opvolger van Rummenigge wordt 5 september in Genève gekozen. (ANP)

Stand