ADO Den Haag - FC Utrecht is de officiële opening van het nieuwe Eredivisie-seizoen. Hoe staan beide teams ervoor? En, belangrijk voor de thuisploeg, gaat Lex Immers weer knallen?

Utrecht is allang aan het voetbaljaar begonnen. De Domstedelingen moesten begin juli al serieus aan de bak, in de voorronde van de Europa League.

Zenit
Mede daarom had trainer/technisch directeur Erik ten Hag zijn selectie snel op orde. De nieuwelingen Cyriel Dessers, Sander van de Streek, Bilal Ould-Chikh, Nick Marsman, Dario Dumic, Urby Emanuelson, Anouar Kali en Lukas Görtler vonden snel hun weg naar Stadion Galgenwaard.

En daar bleef het niet bij. Door de zware blessure voor nieuwkomer Simon Makienok is Utrecht ook bezig met de Franse spits Jean-Christophe Bahebeck, een aanvaller van Paris Saint-Germain.

Dat Utrecht al in vorm is, blijkt wel uit de recente resultaten. In de voorronde van de Europa League werd eerst Valletta van Malta opzij gezet en daarna werd het Poolse Lech Poznan uitgeschakeld.

In de laatste voorronde voor de groepsfase van de Europa League wacht nu een loodzware ontmoeting met Zenit Sint-Petersburg. Het eerste duel is woensdag 16 augustus vanaf 18.00 uur live te zien op FOX Sports. Maar eerst kan Utrecht zich opmaken voor de lastige uitwedstrijd bij ADO Den Haag.

ADO
De residentieclub raakte maar liefst vijftien spelers kwijt ten opzichte van vorig seizoen. Geen wonder dat trainer Alfons Groenendijk nog wat versterkingen zoekt. Een bijzondere oude bekende is in ieder geval alvast binnen: good old Lexie Immers.

De 31-jarige Hagenaar maakt na vijf jaar zijn rentree bij ADO. Hij speelde al 145 Eredivisie-duels voor de club (25 goals). In het groen-geel scoorde Immers in zijn laatste drie ontmoetingen met Utrecht. In 2010, 2012 én de wereldgoal in 2011.

Immers kan het al goed vinden met nieuweling Bjørn Johnsen, niet onbelangrijk voor de voorhoede van Groenendijk. De vraag is welke club vrijdag aan het langste eind trekt: het al op stoom geraakte FC Utrecht, óf ADO aan de hand van een opnieuw ontketende Immers? (FOX Sports)