ATP Montreal: Haase klopt Dimitrov

ATP Montreal: Haase stunt tegen Dimitrov

10 augustus 2017
Robin Haase heeft in Montreal verrassend de kwartfinales bereikt. De dertigjarige Nederlandse tennisser rekende in de derde ronde af met Grigor Dimitrov, de nummer elf van de wereld: 7-6 (3), 4-6, 6-1.

De zege van de Hagenaar was verdiend. In de eerste set won Haase zijn opslagbeurten overtuigender dan Dimitrov en liet hij meerdere breakkansen onbenut. In de tiebreak sloeg de mondiale nummer 52 alsnog toe.

Dimitrov herpakte zich in de tweede set, en plaatste op 4-4 de beslissende break. Haase hield zijn hoofd erbij en trok het initiatief in de beslissende set naar zich toe: 6-1.

Schwartzman 
In de kwartfinales neemt Haase het vrijdag op tegen Diego Schwartzman, een tegenstander die de Haagse tennisser goed ligt. De Argentijn staat weliswaar op de wereldranglijst zestien plaatsen hoger dan Haase, de voorgaande vier ontmoetingen won Haase allemaal.

De eerste zege op Schwartzman behaalde Haase in 2013 op gravel in Hamburg. Drie jaar later won hij in Indian Wells (hardcourt) en op Wimbledon (gras) van de Argentijn. De vierde zege was in april van dit jaar op het graveltoernooi in Boedapest. (FOX Sports/ANP)