ATP Montreal: Nadal verliest van jonge Canadees

ATP Montreal: Verrassende nederlaag Nadal

11 augustus 2017
Tennisser Rafael Nadal heeft op het internationale toernooi van Montreal een verrassende nederlaag geleden.

De Spanjaard ging in de derde ronde onderuit tegen de pas achttienjarige Denis Sjapovalov, die voor eigen publiek speelde. De Canadees won in drie sets, 3-6, 6-4, 7-6 (4).

Door het verlies verspeelde Nadal de kans deze week de nummer een van de wereldranglijst te worden. Daarvoor had hij de halve finale moeten bereiken.

Hij profiteert daardoor niet van de afwezigheid van Andy Murray, die door een blessure momenteel niet speelt.

"Hij is de beste speler tegen wie ik ooit heb gespeeld'', verklaarde Sjapovalov over Nadal. "Eigenlijk waren de meeste ballen die hij sloeg veel te moeilijk voor mij. Maar ik heb m'n best gedaan en ben er toch achteraan gegaan. Ik kon meer terugslaan dan ik had gedacht. Dat ik een speler van dit niveau heb verslagen is een droom die uitkomt.''

Nadal had voor de eerste keer sinds juni 2014 de nummer een kunnen worden. Volgende week in Cincinnati kan hij de stap alsnog maken, al dient daar Roger Federer zich ook aan als kandidaat.

Federer verspeelde voor de eerste keer sinds juni een set, maar won wel. De Zwitserse nummer drie van de wereld versloeg de Spanjaard David Ferrer, na de eerste set te hebben verloren: 4-,6 6-4, 6-2. "Hij begon goed, ik sloot beter af'', zo vatte Federer de partij samen.

Robin Haase behoort ook tot de laatste acht van het evenement. De Hagenaar versloeg de Bulgaar Grigor Dimitrov in drie sets, 7-6 (3), 4-6, 6-1. Dimitrov is de nummer elf van de wereld. (ANP)