Het is nog onzeker of Brad Jones fit genoeg zal zijn om zondag bij Feyenoord onder de lat te staan, als de landskampioen aftrapt tegen FC Twente.

De Australische doelman, die door een blessure van Kenneth Vermeer sowieso eerste keeper is bij Feyenoord, kampt met lichte klachten aan zijn rug.

Om die reden liet Jones ook op vrijdag verstek gaan op de training van de Rotterdammers. Derde keeper Justin Bijlow zou daarom zomaar eens zijn debuut in de hoofdmacht van Feyenoord kunnen maken.

​Haps
Nieuweling Ridgeciano Haps trainde de laatste dagen individueel. De linksback, overgekomen van AZ, deed vrijdag voor het eerst mee met de selectie en kan tegen Twente spelen.

Bart Nieuwkoop is er zondag nog niet bij. De rechtsback heeft te maken met een terugslag in het herstel van zijn hamstringblessure. "De komende weken zal hij nog niet inzetbaar zijn'', aldus Van Bronckhorst, die hoopt met Feyenoord voor het tweede seizoen op rij de landstitel te winnen. "We beginnen weer op nul, maar hebben de drive om opnieuw zo succesvol te worden als vorig jaar.''

Vorig seizoen won Feyenoord zowel de thuis- als uitwedstrijd tegen FC Twente met 2-0. (FOX Sports)