Van links naar rechts: Kika van Es, Lieke Martens en Danielle van de Donk
Van links naar rechts: Kika van Es, Lieke Martens en Danielle van de Donk - © Pro Shots

Oranjevrouwen krijgen A-status van NOC*NSF

11 augustus 2017
De Nederlandse voetbalsters zijn door NOC*NSF beloond voor hun goede optreden bij het Europees kampioenschap. De sportkoepel heeft Oranje de A-status gegeven.

Dat houdt in dat de speelsters meer (financiële) mogelijkheden krijgen zoals verzekeringen, vervoersmogelijkheden, studieregelingen, carrièrebegeleiding na de topsport, onkostenvergoedingen en een mogelijke aanvulling op hun inkomen. De A-statuts zorgt ervoor dat het voor de voetbalsters mogelijkheid wordt om zich fulltime op hun sport te richten. 

Het NOC*NSF verleent de A-status aan sporters die bij de Olympische Spelen of WK bij de eerste acht eindigen, of bij een ander internationaal topsportevenement (dat wat betreft deelnemersveld en geleverde prestatie te vergelijken is met een WK) uitzonderlijk presteren.

"Dit is echt een bekroning van de geweldige prestaties van onze dames. Met deze A-status zullen de Oranjeleeuwinnen ook in de toekomst vast onze verwachtingen blijven overtreffen", aldus KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee.

Ook in 2009, toen Oranje op het EK in Finland de halve finale haalde, verkreeg de ploeg de A-status. De status is altijd geldig voor één jaar. NOC*NSF en de KNVB bekijken nu welke prestatienormen er gelden voor een eventuele verlenging. (FOX Sports/ANP)

 

 

N.E.C. haalt PSV'er Alberto

11 augustus 2017
N.E.C. haalt PSV
N.E.C. heeft zich versterkt met Suently Alberto. De 21-jarige verdediger wordt overgenomen van PSV, waar hij in het tweede elftal actief was.