ATP Montreal: Haase naar halve finale

ATP Montreal: Haase naar halve finale

11 augustus 2017
Robin Haase heeft zich geplaatst voor de halve finale van het ATP toernooi in Montreal.

De Nederlander won in drie sets van Diego Schwartzman: 4-6, 6-3, 6-3.

Haase trof de Argentijn eerder al vier keer en wist ook die partijen te winnen. De Hagenaar blijft door zijn overwinning van vrijdag ongeslagen tegen Schwartzman.

Mogelijk debuteert Haase tegen Roger Federer in de halve finale van een groot toernooi. De Zwitserse winnaar van de Australian Open en Wimbledon dit seizoen staat vrijdagavond in de kwartfinale tegenover de Spaanse gravelspecialist Roberto Bautista. De winnaar van die partij wordt de tegenstander van Haase.

Schwartzman staat op de wereldranglijst zestien plaatsen hoger dan Haase, maar wacht ook na vijf ontmoetingen nog op zijn eerste overwinning. De Argentijn nam in de eerste set een voorsprong van 4-2. Haase knokte zich naar 4-4 maar verloor vervolgens weer twee games op rij. In de tweede set leidde de beste tennisser van Nederland snel met 4-1. Hij verloor nog wel een opslagbeurt maar verzekerde zich toch van de derde set.

Haase was ook in de beslissende set de betere, al moest hij bij een voorsprong van 3-1 nog wel een service inleveren. Hij herstelde zich knap en bekroonde zijn tweede kwartfinale ooit op een Masterstoernooi wel met een zege. Vijf jaar geleden moest hij in de kwartfinale van het graveltoernooi van Monte Carlo zijn meerdere erkennen in Novak Djokovic. (FOX Sports/ANP)