Dafne Schippers
Dafne Schippers - © ANP

Schippers pakt gouden medaille op 200 meter

11 augustus 2017
Dafne Schippers heeft vrijdagavond de gouden medaille gepakt op de 200 meter tijdens het WK Atletiek in Londen.

De Nederlandse was in 22,05 seconden de snelste en prolongeert daarmee haar titel van Peking 2015. Met haar tweede wereldtitel op rij op de 200 meter schaart Schippers zich bij twee andere grootheden uit de sprint. Allyson Felix en Merlene Ottey wisten in het verleden ook twee keer goud te winnen op dit nummer.

Elaine Thompson uit Jamaica, de kampioene van Rio, ontbrak in Londen op de 200 meter evenals Tori Bowie. De Amerikaanse die de 100 meter won, meldde zich ook af. Daarmee was Schippers vooraf al twee van haar grootste concurrenten voor de titel kwijt, wat haar de torenhoge favoriet maakte.

Schippers had in de series en halve finales een machtige sprint laten zien. In de finale begon ze in baan zes en kwam uitstekend de bocht uit. Op het laatste rechte stuk naar de finish bleef de versnelling intact en hielde ze Ta Lou en Miller achter zich.

De 25-jarige Utrechtse verraste twee jaar geleden bij de WK in Peking met goud op de 200 meter in een verbluffende tijd van 21,63. Ze was toen nog maar net overgestapt van de meerkamp naar de sprint. Het jaar daarop veroverde ze het zilver op de 200 meter bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Het is de tweede medaille voor Schippers op deze WK. Ze pakte eerder het brons op de 100 meter. (FOX Sports/ANP)