FC Utrecht heeft opnieuw een aanvallende versterking binnengehaald. Spits Jean-Christophe Bahebeck wordt voor een seizoen gehuurd van Paris Saint-Germain.

Eerder trok de club uit de Domstad al Cyriel Dessers en Simon Makienok aan. Laatstgenoemde raakte in de voorronde van de Europa League ernstig geblesseerd, waardoor Utrecht vlak daarna de komst van Lukas Görtler bekendmaakte. Met Bahebeck erbij is de aanval compleet. 

Ervaren
Erik ten Hag is blij met de komst van de Fransman. "Hoewel hij pas 24 jaar is, speelde hij al meer dan honderd partijen in de competities van Frankrijk en Italië, deed hij de nodige Europa League-ervaring op en kwam hij zelfs drie keer in de Champions League in actie."

"Jean-Christophe is een centrumspits die zich ook op de flanken van het veld thuis voelt. Hij kijkt er naar uit om in de Eredivisie voor FC Utrecht te spelen en wij, op onze beurt, kijken uit naar de samenwerking met hem."

Bahebeck doorliep de jeugdopleiding en via Paris Saint-Germain B veroverde de aanvaller, met Kameroense roots, vervolgens een plek in de hoofdmacht van PSG. Dat verhuurde hem de afgelopen jaargangen aan achtereenvolgens de Franse teams Troyes, Valenciennes, Saint-Étienne en het Italiaanse Pescara.

Seizoensstart
FC Utrecht begon vrijdagavond aan de competitie met Dessers in de basis. De spits, die overkwam van NAC Breda, liet direct van zich spreken met twee treffers in de overwinning op ADO Den Haag (0-3). (FOX Sports)