Justin Bijlow debuteert zondagmiddag in de hoofdmacht van Feyenoord.

De negentienjarige keeper staat in De Kuip tegen FC Twente onder de lat bij de landskampioen, omdat in navolging van Kenneth Vermeer (handblessure) ook Brad Jones niet fit genoeg blijkt om te spelen.

De Australische doelman, die Feyenoord vorige week de Johan Cruijff Schaal bezorgde met een uitblinkersrol in de strafschoppenserie tegen Vitesse, liep afgelopen week op de training een rugblessure op.

Ten Hove
De medische staf slaagde er niet in om Jones op tijd klaar te stomen voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Daardoor maakt Bijlow, de derde doelman in de selectie van trainer Giovanni van Bronckhorst, om 14.30 uur voor het eerst zijn opwachting in het eerste elftal.

Ramon ten Hove, ook negentien jaar, zit als reservekeeper op de bank. De nieuwe vleugelverdedigers Kevin Diks en Ridgeciano Haps vieren hun competitiedebuut voor Feyenoord.

Kvasina
Bij FC Twente staan vier nieuwelingen in de basis: doelman Jorn Brondeel, middenvelder Danny Holla en de aanvallers Marko Kvasina en Nikola Gjorgjev.

Trainer René Hake kiest voor een 4-3-3-systeem, waarin hij Kvasina in de spits de voorkeur geeft boven een andere zomeraanwinst, Tom Boere. De topschutter van afgelopen seizoen in de Jupiler League (33 doelpunten) zit op de bank. (ANP)