Leandro Bacuna (Foto: Reading)
Leandro Bacuna (Foto: Reading) - © FOXSports.NL

Stam haalt Bacuna naar Reading

13 augustus 2017
Reading heeft zich versterkt met Leandro Bacuna. De club van trainer Jaap Stam neemt de Nederlander over van Aston Villa.

Bacuna heeft een contract voor vier jaar getekend bij de Championship-club. De 25-jarige international van Curaçao zag zaterdag vanaf de tribune hoe zijn nieuwe werkgever met 1-1 gelijkspeelde tegen Fulham. 

Trainer Jaap Stam heeft dankzij de komst van Bacuna vier Nederlanders in zijn selectie. Ook Roy Beerens, Joey van den Berg en Pelle Clement staan onder contract in het Madejski Stadium. 

De oefenmeester laat via de clubwebsite weten dat hij blij is met de komst van de voormalig speler van FC Groningen. "Leandro is een speler die we al een tijdje volgen. Hij heeft in de Premier League gespeeld, voegt kwaliteit toe aan onze ploeg en is multifunctioneel inzetbaar. Hij beschikt over de juiste mentaliteit en wil zich ontwikkelen. Dat zijn de spelers die we hier graag bij Reading willen hebben."

Bacuna neemt met de transfer na vier seizoenen afscheid van Aston Villa waar hij in de zomer van 2013 werd binnengehaald. Hij kwam voor The Villans tot 8 doelpunten in 130 wedstrijden. (FOX Sports)