Real Madrid wil beroep aantekenen tegen de tweede gele kaart en dus rood voor sterspeler Cristiano Ronaldo in het eerste van twee duels om de Spaanse Super Cup met Barcelona.

Dat zeiden Real-coach Zinedine Zidane en aanvoerder Sergio Ramos nadat hun ploeg in Camp Nou met 3-1 had gewonnen van de aartsrivaal.

Ronaldo kwam pas na een klein uur in het veld maar speelde desondanks een hoofdrol. Eerst zette hij zijn ploeg op een 2-1-voorsprong waarna hij geel kreeg voor het uittrekken van zijn shirt.

Een minuut later kon hij met zijn tweede gele kaart vertrekken nadat hij zich volgens de scheidsrechter had bezondigd aan een moedwillige val in het strafschopgebied.

Zwaardere straf?
"Het was misschien geen strafschop, maar de rode kaart was veel te zwaar. We kunnen het niet meer veranderen, maar gaan proberen hem woensdag toch te kunnen opstellen'', zei Zidane.

Dat zou kunnen door in beroep te gaan tegen de kaart. "Hij verloor zijn balans'', meende aanvoerder Sergio Ramos. "We moeten in beroep gaan en de beslissing nader laten onderzoeken.''

Scheidsrechter Ricardo De Burgos Bengoetxea werd overigens geduwd door Cristiano Ronaldo en heeft dat incident vermeld op het wedstrijdformulier.

Volgens reglementen van de Spaanse bond kan Ronaldo daarvoor voor vier tot twaalf duels geschorst worden. (FOX Sports/ANP)