Robin Haase
Robin Haase - © Pro Shots

Robin Haase benadert hoogste notering ooit

14 augustus 2017
Robin Haase is dankzij het bereiken van de halve finales op het Masters-toernooi van Montreal geklommen van de 52ste naar de 35ste plaats op de wereldranglijst.

Haase komt daarmee in de buurt van zijn beste klassering ooit. In 2012 was hij even de nummer 33 van de wereld.

Haase beleefde een primeur in de Canadese stad. Nooit eerder bereikte hij op een toernooi van dit niveau de laatste vier. De Zwitser Roger Federer hield de 30-jarige Hagenaar zaterdag uit de finale, maar de Nederlander kreeg in ieder geval de lachers op zijn hand.

'Beste seizoen'
Haase bereikte de halve finales door achtereenvolgens de Spanjaard Albert Ramos-Viñolas, de Amerikaan Ernesto Escobedo, de Bulgaar Grigor Dimitrov (de nummer elf van de wereld) en de Argentijn Diego Schwartzman te verslaan.

"Mijn zege op Dimitrov was misschien wel een van mijn beste partijen ooit", sprak Haase bij de NOS. "Ik haalde zo'n hoog niveau. Dit resultaat past wel in mijn huidige seizoen, waarin ik best veel goede spelers heb verslagen. Misschien is dit wel mijn beste seizoen tot nu toe.''

Haase is meteen doorgevlogen naar het volgende ATP-toernooi, van Cincinnati. Ook dat is LIVE te zien bij FOX Sports, met ingang van maandag 14 augustus, vanaf 17.00 uur op FOX Sports 4.

Nadal
De Brit Andy Murray is nog steeds de leider op de ATP-ranking, maar zijn voorsprong op de Spanjaard Rafael Nadal is klein.

In de top tien klom de Duitser Alexander Zverev een plaatsje. De winnaar van de finale in Montreal staat nu zevende. (FOX Sports/ANP)

ATP Cincinnati: Ook Nishikori zegt af

14 augustus 2017
ATP Cincinnati: Ook Nishikori zegt af
Kei Nishikori, de nummer vijf van de plaatsingslijst, heeft afgezegd voor het ATP-toernooi van Cincinnati, dat voor veel spelers geldt als laatste...