Lionel Messi in actie tijdens de heenwedstrijd van de Supercopa
Lionel Messi in actie tijdens de heenwedstrijd van de Supercopa - © Pro Shots

Woensdag LIVE: Return Supercopa tussen Real en Barcelona

16 augustus 2017
Real Madrid hoopt woensdag ten koste van Barcelona de tweede prijs van het seizoen te veroveren. De landskampioen treft de aartsrivaal in het eigen Bernabéu voor de terugwedstrijd van de Spaanse Super Cup.

Real heeft goede papieren voor het tweede duel van de Supercopa. De ploeg van Zinédine Zidane was zondag in Camp Nou al met 1-3 te sterk voor de bekerwinnaar uit Barcelona.

De eerste Clásico van het seizoen was met name na rust een spektakelstuk. Gerard Piqué zette Real op voorsprong met een eigen doelpunt, waarna Lionel Messi vanaf de stip gelijkmaakte. Wereldgoals van Cristiano Ronaldo en Marco Asensio bezorgden de bezoekers alsnog de zege.

Schorsing Ronaldo
Ronaldo eiste sowieso een hoofdrol voor zichzelf op. De invaller kreeg een officiële waarschuwing wegens het uittrekken van zijn shirt na zijn treffer en zag even later zijn tweede gele kaart voor een vermeende schwalbe. Hij betuigde vervolgens zijn ongenoegen met een duw in de rug van de arbiter.

De Portugees kreeg vanwege zijn escapades een schorsing van vijf wedstrijden opgelegd, één duel voor de rode prent en vier voor het duwen van de scheidsrechter. Hij mist zodoende de return van de Supercopa.

Indien Real in eigen huis het karwei klaart, dan zou het de tweede trofee van het seizoen betekenen. De Koninklijke zette vorige week al de Europese Super Cup in de prijzenkast na een 2-1 overwinning op Manchester United. (FOX Sports)