Zinédine Zidane (links) ziet Cristiano Ronaldo met rood vertrekken
Zinédine Zidane (links) ziet Cristiano Ronaldo met rood vertrekken - © Pro Shots

Zidane: "Vijf duels schorsing voor Ronaldo is te veel"

15 augustus 2017
Real Madrid-trainer Zinédine Zidane kan niet leven met de schorsing van vijf wedstrijden voor Cristiano Ronaldo.

 “Ik wil me niet bezighouden met het werk van scheidsrechters, maar dit klopt echt niet”, zei hij dinsdag op een persconferentie voor het tweede duel met Barcelona om de Spaanse Super Cup.

Ronaldo werd zondag tijdens het eerste duel tussen beide ploegen in Barcelona met twee gele kaarten uit het veld gestuurd. De Portugees was zo boos dat hij de scheidsrechter een duwtje gaf. Dat kwam hem op een schorsing van in totaal vijf duels te staan.

Beroep
De Spaanse tuchtcommissie komt woensdag nog voor de return bij elkaar om over de schorsing van Ronaldo te praten. “Dat wachten we even af en dat kijken we wel wat we doen”, hield Zidane te mogelijkheid open om in beroep te gaan.

“Als je kijkt wat er is gebeurd, dan weet je dat het verkeerd is dat Cristiano nu vijf duels niet mag spelen. Dat maakt ons boos. Vijf wedstrijden is echt te veel”

Real verdedigt woensdagavond voor eigen publiek een voorsprong van 3-1 op Barcelona. Voordat Ronaldo werd weggezonden, was hij met een fraaie uithaal verantwoordelijk voor de 1-2. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd