Yassin Ayoub kan woensdag waarschijnlijk met FC Utrecht tegen Zenit Sint-Petersburg spelen. De middenvelder viel vrijdag geblesseerd uit tijdens de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag (0-3).

"Ik heb goede hoop dat hij erbij kan zijn tegen Zenit", zei trainer Erik ten Hag. "Ik wisselde hem vrijdag ook een beetje preventief."

​Kali
Voor Anouar Kali komen beide ontmoetingen met de huidige koploper van de Russische competitie zeker te vroeg. De middenvelder heeft een achillespeesblessure opgelopen in het duel met ADO. Hij is naar verwachting twee maanden uitgeschakeld. Urby Emanuelson en Sean Klaiber komen in aanmerking om hem te vervangen.

"Soms moet een speler spelen op een plek die niet zijn favoriete is", zei Ten Hag. "Het zijn geen grote problemen, maar vervelend is het natuurlijk wel."

Janssen en Leeuwin
Ten Hag moet sowieso flink puzzelen op zijn basiself. Willem Janssen en Ramon Leeuwin zijn geschorst voor het eerste duel met de Russische topclub.

"Onze selectie is op een zodanige manier samengesteld dat we tegenvallers kunnen opvallen. Het is zoals het is, we moeten ermee dealen", stelde oefenmeester, die uitkijkt naar de dubbele confrontatie met Zenit. "Voor ons is het treffen met hen een geweldige uitdaging en test. Dit is voetbal, wij maken kans. Wij hebben ook een goed team."

Schippers
Dafne Schippers is woensdag in Stadion Galgenwaard eregast bij de eerste wedstrijd van FC Utrecht tegen Zenit Sint-Petersburg. Voor het begin van het duel zal de 25-jarige wereldkampioene uit Utrecht onder meer een ereronde maken. (FOX Sports/ANP)

'PSV wil Room als tweede doelman'

15 augustus 2017
PSV heeft Eloy Room gepolst om als tweede keeper aan de slag te gaan in Eindhoven. De doelman van Vitesse moet de plek innemen van de jonge reservekeeper...

Gerelateerd