ATP Cincinnati: Haase kan goede lijn niet doortrekken

ATP Cincinnati: Haase onderuit tegen Mannarino

15 augustus 2017
Robin Haase heeft zijn knappe prestaties op het ATP-toernooi van Montreal geen vervolg kunnen geven. De Hagenaar ging in Cincinnati in de eerste ronde ten onder tegen Adrian Mannarino: 6-2, 6-7 (8), 2-6.

Haase begon sterk aan zijn partij tegen Mannarino, de nummer 36 van de wereldranglijst. Hij brak in de eerste game meteen de service van de 29-jarige Fransman en liep daarna vlot uit naar 4-0. Met solide spel en een prima service won Haase de eerste set eenvoudig met 6-2.

Matchpoint 
In de tweede set verdween het overwicht van Haase. De nummer 35 van de wereld werkte bij een stand van 4-5 nog een setpoint weg, kwam in de spannende tiebreak zelfs op matchpoint, maar moest zich nadien toch gewonnen geven. Haase kwam die teleurstelling niet meer te boven, waardoor Mannarino in de derde set eenvoudig won.

Haase haalde vorige in Montreal voor de eerste keer bij een masterstoernooi de laatste vier. In de halve eindstrijd moest hij zijn meerdere erkennen in de Zwitserse grootmeester Roger Federer. (FOX Sports/ANP)