Keizer: "Sánchez heeft getraind en het is oké"

Davinson Sánchez opgenomen in selectie Ajax

16 augustus 2017
Marcel Keizer heeft Davinson Sánchez opgenomen in de selectie voor het duel met Rosenborg. De door Tottenham Hotspur begeerde centrale verdediger ontbrak zaterdag nog in de verloren wedstrijd tegen Heracles Almelo.

Woensdag hervatte de Colombiaan al de training bij Ajax, de laatste oefensessie voor het thuisduel van donderdag met Rosenborg in de play-offs voor een plaats in de Europa League.

Motivatieproblemen
Sánchez ontbrak zaterdag tegen Heracles omdat hij volgens zijn coach niet voldoende gemotiveerd was. "Het was niet zo dat hij alleen minder gemotiveerd was. Hij had ook last van zijn knie en kunstgras is niet zijn favoriete ondergrond. Het ligt ook niet alleen aan Davinson. Voor hem is dit ook heel moeilijk. We verwijten hem niets en willen hem niet kwijt", stelde Keizer.

De coach van Ajax is niet bang dat het publiek in de zo goed als uitverkochte Arena zich tegen de Colombiaan gaat keren. "Davinson heeft er altijd voor Ajax gestaan", zei hij. "En het publiek hier steunt zeker tijdens Europese wedstrijden altijd alle spelers op een fantastische manier. Dat zullen ze nu ook weer doen."

Transfer
Sánchez heeft zijn zinnen gezet op een lucratief contract bij de Spurs maar Ajax heeft een eerste bod van 40 miljoen euro op de Colombiaan geweigerd.

Sánchez ontbrak zaterdag tijdens de verloren competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo (2-1) omdat hij zich volgens Keizer niet meer voldoende kon motiveren.

De centrale verdediger, vorig jaar voor vijf miljoen euro overgekomen van Atletico Nacional, sloeg dinsdag de training over wegens lichte knieklachten. (FOX Sports/ANP)

Kanon verlengt bij ADO Den Haag

16 augustus 2017
Kanon verlengt bij ADO Den Haag
Wilfried Kanon blijft bij ADO Den Haag voetballen. De 24-jarige Ivoriaanse verdediger bereikte woensdag met de clubleiding een akkoord over een...