Yassin Ayoub en Urby Emanuelson
Yassin Ayoub en Urby Emanuelson - © Pro Shots

Yassin Ayoub in de basis bij FC Utrecht

16 augustus 2017
FC Utrecht treedt woensdag voor eigen publiek in de eerste wedstrijd tegen Zenit Sint-Petersburg aan met Yassin Ayoub in het basisteam.

De middenvelder is hersteld van de blessure die hij afgelopen vrijdag in de gewonnen uitwedstrijd tegen ADO Den Haag (0-3) opliep. Ayoub bleef in het openingsduel van de competitie na de eerste helft aangeslagen in de kleedkamer achter.

Door de schorsingen van Ramon Leeuwin en Willem Janssen spelen Edson Braafheid en aanvoerder Mark van der Maarel centraal in de defensie

Robin van der Meer begint als linksback aan het eerste duel in de laatste voorronde van de Europa League. Oud-international Urby Emanuelson, die in Den Haag na rust de vervanger was van Ayoub, gaat in De Galgenwaard als verdedigende middenvelder aan het werk. Anouar Kali is door een achillespeesblessure, opgelopen tegen ADO, twee maanden uit de roulatie.

Voor het begin van de wedstrijd in de Galgenwaard (18.00 uur) wordt de Utrechtse atlete Dafne Schippers gehuldigd voor haar successen eerder deze maand bij de WK in Londen. (ANP)