Angelique Kerber
Angelique Kerber - © Pro Shots

WTA Cincinnati: Kerber vroeg uitgeschakeld

17 augustus 2017
Angelique Kerber is uitgeschakeld op het sterk bezette toernooi van Cincinnati. De Duitse moest in de tweede ronde haar meerdere erkennen in de Russin Ekaterina Makarova.

Na ruim 2,5 uur benutte de nummer 39 van de wereldranglijst haar achtste matchpoint: 6-4, 1-6, 7-6 (11). Kerber liet in de grillige tiebreak één wedstrijdpunt liggen.

Williams
Venus Williams liet zich in de tweede ronde verrassen door de Australische kwalificatiespeelster Ashleigh Barty. De als negende geplaatste Amerikaanse ging in drie sets onderuit: 6-3, 2-6, 6-2.

De nederlaag tegen de zestien jongere speelster is voor de 37-jarige Williams een flinke tegenvaller in haar voorbereiding op de US Open, die eind deze maand in New York begint. De oudgediende haalde dit jaar bij de grandslamtoernooien in Australië en Engeland de finale.

Zverev
In het mannentoernooi strandde ook een Duitse favoriet. De als vierde geplaatste Alexander Zverev, die de afgelopen weken de toernooien van Washington en Montreal won, moest in de tweede ronde buigen voor de Amerikaan Frances Tiafoe.

De nummer 87 van de wereld, met een wildcard toegelaten in Cincinnati, was in drie sets te sterk voor Zverev: 4-6, 6-3, 6-4. Tiafoe maakte zodoende een einde aan de lange zegereeks van de twintigjarige Duitser. (ANP)