Bayern München-verdediger Mats Hummels doneert één procent van zijn salaris aan het goede doel.

De Duits international, die per week 150.000 euro opstrijkt in Beieren, treedt daarmee in de voetsporen van Juan Mata. De Manchester United-middenvelder lanceerde een kleine twee weken geleden 'Common Goal', een non-profit organisatie die kansarme jongeren helpt.

'Kans'
"Zodra ik hoorde over Common Goal wist ik dat dit een kans was voor het voetbal om de wereld te verbeteren", aldus Hummels. "Daar wilde ik deel van uitmaken."

"Ik vind dat we meer kunnen doen om de toenemende inkomsten in het voetbal te gebruiken voor een hoger doel. Met Common Goal bouwen we een brug tussen voetbal en de sociale impact van de sport wereldwijd."

"Ik geloof dat we een blijvende impact kunnen hebben", aldus Hummels. "Ik roep hierbij al mijn collega-voetballers op: sluit je bij Juan en mij aan en help de sport naar een hoger niveau te tillen."

Bundesliga
Hummels begint vrijdag met Bayern München aan een nieuw Bundesliga-seizoen. Der Rekordmeister ontvangt Bayer Leverkusen. Dat duel is vanaf 20.25 uur LIVE te zien op FOX Sports 2. (FOX Sports)

Stand