Victoria Azarenka
Victoria Azarenka - © ANP

Azarenka zegt af voor US Open

17 augustus 2017
Victoria Azarenka ontbreekt op de US Open. De Wit-Russin, voormalig nummer één van de wereld, is onlangs gescheiden.

Azarenka en haar ex-man moeten nog wat juridische zaken oplossen, onder meer rond hun zoontje Leo die eind vorig jaar werd geboren.

"Zoals het er nu voor staat, zou ik alleen kunnen deelnemen aan de US Open als ik Leo achterlaat in Californië. En dat wil ik niet'', meldde Azarenka donderdag in een verklaring.

"Voor iedere ouder is het lastig om een balans te vinden tussen een eigen carrière en de belangen van je kind. Maar niemand zou een keuze daar tussen moeten maken, we zijn sterk genoeg om het allebei te kunnen. Die uitdaging wil ik aangaan.''

"Kort na Wimbledon zijn de vader van Leo en ik gescheiden'', verklaarde Azarenka. "Hopelijk kunnen we de komende dagen onze problemen oplossen en ervoor zorgen dat we meer als een team gaan samenwerken. Ik hoop dat we met z'n drieën kunnen reizen, zodat ik kan tennissen en Leo constant zijn beide ouders in de buurt heeft.''

Azarenka, winnares van twintig WTA-titels, maakte in juni haar rentree op de tennisbaan nadat ze vorig jaar moeder was geworden. Op Wimbledon bereikte ze de achtste finales.

De zwangere Serena Williams ontbreekt ook in New York. Bij de mannen hebben Novak Djokovic, Stan Wawrinka en Kei Nishikori zich allemaal vanwege blessures afgemeld. (ANP)