Wiljan Vloet
Wiljan Vloet - © FOXSports.NL

KNVB stelt Vloet aan als leercoach

17 augustus 2017
Wiljan Vloet gaat aan de slag bij de KNVB. De 54-jarige Brabander is aangesteld als zogeheten leercoach voor de cursus Coach Betaald Voetbal.

In eerste instantie zou Ron Jans die functie gaan bekleden, maar Jans besloot daarvan af te zien toen zijn beoogde kompaan Leon Vlemmings ervoor koos om trainer te worden van Go Ahead Eagles.

De KNVB heeft nu gekozen voor het duo Frans de Kat en Vloet. De Kat (52) werkt al een jaar in Zeist en geldt als grondlegger van de nieuw vormgegeven trainersopleiding. Daarvoor was hij werkzaam in de jeugdopleiding van Arsenal.

Vloet moet als leercoach een nieuwe generatie trainers klaarstomen voor het betaalde voetbal. "Het is een heel leuke en boeiende functie in een nieuw traject. Als coach hoop ik een steentje bij te kunnen dragen'', zei de Brabander, die onlangs bij FC Den Bosch stopte als trainer en verder ging als manager voetbalzaken.

Die functie gaat hij combineren met zijn werk bij de KNVB.  "Ik wil de cursisten aan het denken zetten, zodat ze een eigen visie kunnen ontwikkelen.'' (ANP)