Joachim Löw kan geen begrip opbrengen voor het gedrag van Ousmane Dembélé. De twintigjarige Fransman staat in de belangstelling van FC Barcelona en bleef weg bij de training bij zijn huidige club Borussia Dortmund.

“Ik veroordeel het als een speler in staking gaat, omdat hij naar een andere club wil. Dat kan niet. Een contract is dan niets meer waard”, aldus de bondscoach van Duitsland, die vrijdag getuige was van de openingswedstrijd in de Bundesliga tussen Bayern München en Bayer Leverkusen (3-1).

Laag niveau
Uli Hoeness, voorzitter bij Bayern, liet zich in vergelijkbare woorden uit. Volgens hem speelt Barcelona een kwalijke rol. “Een club kan niet tegen een speler zeggen dat hij zich niet meer bij zijn huidige werkgever moet melden. Een speler dwingen om een contract te breken, is van een laag niveau. Als dat het geval is, kan ik geen respect voor Barcelona meer opbrengen. Hier zal dat niet gebeuren.”

Schadelijk
Dortmund-teamgenoot Gonzalo Castro stak evenmin zijn mening onder stoelen of banken. “We waren geschokt”, aldus de middenvelder in BILD. “Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt. Zijn gedrag is schadelijk voor de ploeg.”

“De kracht van de club - het familiegevoel, het samen zijn, het aura van de club - is in gevaar. De dingen die Dortmund sterk maken zijn beschadigd. Ik begrijp niet dat iemand sympathie kan opbrengen voor een speler die niet komt opdagen. Dat is een no-go.”

Geschorst
Dortmund heeft Dembélé vanwege zijn afwezigheid geschorst. De club van coach Peter Bosz begint de competitie zaterdag met een uitwedstrijd tegen Wolfsburg.

Barcelona is op zoek naar versterkingen na het vertrek van Neymar naar Paris Saint-Germain. De club haalde al Paulinho van Guangzhou Evergrande en heeft zijn zinnen gezet op Liverpool-vedette Philippe Coutinho. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd

Stand